Januari 30

Jah! Nu är Skiweek över och jag kan äntligen säga att jag är hälsosam! Ingen alkohol, inga cigg och jag ska börja på gym på Fredag! Skönt! Jag sitter som på nålar över att få börja träna! Men jag skadade mig på skiweek så mina knän är inte riktigt med. Men på Fredag måste det det! :)
Nu ska jag köra på med LCHF i en månad, sen byter jag till kaloridiet de tre sista månaderna innan min målvikt! Jag känner att jag behöver omväxling. Nu har jag kört LCHF i ett år och effekten börjar avta, men jag vet att det blir ändring på det när jag börjar träna. Men ändå, det blir roligare att lära sig en ny diet! :)
Sen fortsätter jag med kalorier efter också. Min plan är ju att fortsätta med min hälsosamma livsstil även efter jag nått min målvikt! :)

Idag gjorde jag egen kebabsallad, och den var god! Som ett as ;)


Januari 19

Jag har börjat träna lite. Jag var ute med vovven och insåg att mitt springställe är totalt nersnöat. Så den gubben går inte! Så jag har börjat cykla motionscykel 40 minuter varannan dag! Börjar lite lugnt ;) Men jag kommer sätta igång på riktigt efter SkiWeek! :) Då ska jag även gräva i min plånbok och köpa Glucosanol. Nån kolhydratsreducerande grej, haha. Ska prova om det funkar! Efter att jag gjort det i en månad så funderar jag på att vända blad. I Mars månad har jag hållit på med LCHF i ett år och har då bara gått ner 20 kilo på ett ungefär. Så jag ska börja räkna kalorier!
Jag har även det som plan när jag har nått min målvikt, att räkna kalorier. På så sätt är det lättare att veta hur mycket jag ska äta för att hålla mig till den vikten i framtiden också! :)
Asbra!

Januari 17

Inte bra!
Sedan jag var ut i Fredags, drack vin och åt en bit pizza så har jag gått upp 1.5 kg! Panik!
Nu är det inte helt säkert att jag kommer dricka alls på Skiweek. Jag vet inte om det är värt det!

Nu ska jag ut och gå långpromenad med hunden jag är hundvakt åt! :) Det är skönt att vara hundvakt. Man är ute typ hela dagarna och rör på sig! :) Hon gillar även min LCHF-mat (omelett) så hon får resterna som jag inte orkar ;) 2 in 1!

Januari 13

Igår åt jag omelett och bacon till lunch! Var länge sedan jag ens kunde tänka tanken att äta det igen, men nu gick det bra! :) Jag har även kommit fram till att när man inte har annat hemma och man är akut småhungrig så funkar det att smutta några klunkar grädde! Låter äckligt men man blir mätt fram till maten iaf! :)


Det ser lite bränt ut kanske, men det värsta jag vet är otillagad mat :P

Fisksoppa

-Valfri fisk, tex torsk eller alaska pollock
-Smör, jag brukar ta ca 3 matskedar och steka fisken i tills det mesta är borta.
-Grädde, 1 dl
-Salt, caynnepeppar, citronpeppar, chili, peppar, soja
-Vatten, ca 1½ dl
-Ärtor, ½-1 dl (kolla kolhydratsinnehållet!)

Jag provde med ärtor igår, som jag bara blandade i när soppan var klar. Det blev faktiskt gott!




Några bitar 86%-choklad till efterrätt! :D


Januari 10

Omelett med falukorv till middag!
Tur att jag har massa hemägg, annars skulle jag vara ganska utan mat :p
Både mat och pengar börjar sina och jag måste spara på pengarna. Det blir Student Skiweek om 1½ vecka! :D Jag oroar mig liite över hur det ska gå. Det är fem dagar och fyra kvällar. Första dagen kommer jag åka längd för träningens skull. På kvällen kör jag nyktert för att sedan åka längd dagen efter också. Men sen går det utför ;)
Det blir nog ett ohälsosamt leverne med alkohol resten av vistelsen. Men jag kommer köra med nyttig mat ändå!
Mest för samvetets skull egentligen, och för att vara kvar på banan. För jag misstänker starkt att min viktnedgång inte tänker vara med på Skiweek ;)

Minus 3.5 kg sedan nyår nu iaf! Känns bra!



Januari 9

Jag är ganska enkelspårig med mina recept. Jag kör på det jag vet funkar :p
Men idag blev jag riktigt sugen på fisk. Typ fisksoppa. Så jag kollade vad jag hade hemma. Alaskan Pollock och grädde :p Så jag provade! Stekte fisken i vatten och kryddor. Typ Citronpeppar, cayenne och chili. Delade fisken. Sen hällde jag på lite grädde och lät det koka ett tag. Hur gott som helst!
Jag har nog hittat min favoriträtt ett tag framöver! :)


Josh

Jag är helt, totalt, j*vla förbluffad! :D
Jag satte mig vid tv'n idag och insåg att; fasen vad populärt viktrelaterade program har blivit! Jag tycker att det är bra. Det är bra att en positiv syn på viktnedgång hos de som är förstora sprids! :) Och jag blir inspirerad av att titta på de som lyckas! :)
Men idag, jag tror inte att jag sett någonting liknande! I used to be fat visade ett program om Josh som ville gå ner i vikt över sommaren.
Han gick ner 53 kg på 110 dagar! Ett halvt kilo om dagen! Hans plan var att gå ner från 142 till 102 kg på 4 månader. Han gick ner till 89 kg på samma tid! Och två månader senare åt han fortfarande nyttig mat! :D

Jag har bestämt mig nu. Mer sallad och MER TRÄNING! :)

Jag har också upplevt vad jag skrev förut. Jag kände skillnaden på att dricka lightdricka och att inte göra det! I förrgår satt jag mätt och nöjd efter middagen. Jag var inte sugen på någonting alls på hela kvällen. Men igår tog jag av morsans lightdricka. Tänkte att det gör kanske inte så mycket. Jag gick och smååt hela kvällen. Även om det bara var ölkorv och brieost..
Inte bra! Ingen mer light!


Josh



Januari 7

Idag har jag varit aktiv hela dagen! :) Gick ut till stallet det första jag gjorde och stack ut och red. Sen städade jag lite och tog sedan tag i förödelsen som stormen Dagmar förde med sig! :p In till sadelkammarn fanns en glasdörr, den gick ju såklart sönder. Så idag har jag varit amasonkvinna och sågat och skruvat upp en platta med isolering innanför! ;) Riktigt lantbruksgöra ;)

Igår blev det längdskidåkning! Sjukt bra träning! Jag, morsan och mina mostrar stack upp till Jaktstugan på Vemdalsskalet. Det är 3 km och det tog över en timme att ta sig dit haha. Det är ju bara uppför hela vägen .P Men det är ju tiden som har störst betydelse när man tränar, inte hur hård man går ut. Ju längre du är aktiv, desto mer förbränner du! :)

Idag har jag ätit baconomelett till middag och sen en dl Hallon och grädde! :) 
Skön dag! Jag mår verkligen väldigt bra över mig själv! 

Det roliga är att när man sitter och trycker i sig pizza och dricka så tänker man att, detta är ju inte så farligt. Visst jag har dåligt samvete, men jag mår inte så dåligt. 
Haha! Nu när jag återigen är tillbaka på LCHF's underbara bana så känner jag att jo man mår skit i jämförelse med att vara duktig med maten! :)

Inte världens mest charmiga bild, mina ben ser asstora ut haha! Men vad säger man? Kameran lägger på massa kilon? ;)




Januari 5

Köttfärssås till lunch! :) Jag har gått ner 2.2 kg på 5 dagar! :) Känns skönt!
Jag var orolig där ett tag att jag inte skulle klara av att börja med LCHF igen efter en hel månad med kolhydrater. Men bara man inte släpper tanken på det, bara man vet att man ska köra vidare så går det att falla tillbaka till de dåliga vanorna en kortare period.. Men man får ju lida för det sen när man inser att man har gått upp 5 kg ;P

Nu gott folk har jag exakt 19.5 kg att gå ner till den första Juni! :) Det är ca ett kg i veckan, i genomsnitt.
Det fixar jag! :)


Januari 4

Haha, att jag aldrig håller det jag säger x) Jag skulle ju leva på köttfärssås närmaste dagarna! Nu sitter jag och väntar på att min kyckling ska bli klar ;D Ska äta det och svampsås! :) Blev plötsligt jättesugen på det!

På Fredag blir det längdskidåkning hela dagen om jag blir det minsta bra i halsen! :)


Januari 3

Idag har jag lagat massor med köttfärssås! :)
Älgfärs
Krossade tomater
Grädde
Krydda
Jättegott och med ca 4.5 g kolhydrat per portion! :)
Så nu kommer jag leva på det några dagar. Det var det jag åt första veckorna jag gick på LCHF, då jag gick ner 5 kilo på tre veckor :) Och då jag nu har levt på kolhydrater i typ en månad så hoppas jag att det kommer ha samma effekt nu också. Jag vill gå ner ganska fort nu i början så att det känns att det ger resultat!
Jag måste gå ner i snitt ett kilo i veckan fram tills mitt måldatum! Jag ska börja träna om en vecka också, just nu sitter jag med en förkylning som aldrig släpper!

7g per 100g                                               3g per 100g (dl)
Om någon vet någon av dessa produkter som har mindre kolhydratinnehåll så tipsa gärna!:)


Jag känner mig ganska snygg med tanke på att jag vägde 107 kg förra våren!
BTW så hade jag bara gått upp ett halvt kilo över jul! ;) Men däremot hade jag ju gått upp lite innan också. Men det är bara att tuta och köra vidare! :)

Januari 1-2012

Sitter och äter Tunna Skivor av Kalkon med lite senap på!
Jag är jätteförkyld och mår inte bra alls. Men jag mår bra psykiskt iaf! :) Nu har jag haft ett uppehåll med LCHF på en månad men nu är jag tillbaka, lite tyngre dock väldigt motiverad! :)
Jag planerar att vara helt frisk till nästa helg då jag ska åka längdskidor hela helgen! :) Längtar efter träningen! :>

RSS 2.0