November 30

Nu idag äntligen! Var ut och sprang idag! Jag har fått olika förhinder enda sedan i Torsdags! Men idag var jag ut! :) På med broddarna och svettas som en gris som har ätit massa och inte har rört sig på fem dagar! ;P Det var jobbigt, men inte så mycket värre än vanligt! :) Bara att ta tag i rutinen igen!

November 27

Lat! Igår sprang jag inte pga blåsten och idag snöar det puder/blask :S Så jag får vänta på bättre före! Under tiden borde jag verkligen inte knula i mig tårta :S Men snedsteg händer! Men inga fler nu. Skärpning! :)



November 26

Idag blåster det typ storm ute. Jag var ut och sprang igår och då blåste det bara lite. Sjukt svårt att andas då :p Så jag tar och motionscyklar inomhus idag istället! :) 
Ikväll blir det kalas för min bästa vän och LCHF-kaka! :) 


November 25

Känns tungt att dra sig ut och springa! Men jag tror att jag börjar få brister. Vitamin/näringsbrist. Så nästa vecka ska jag köra lite mer åt GI-hållet. Mer grönsaker lite mindre fett. Hoppas det gör mig piggare! :)

Ellida, här är receptet till browniesarna! :)
Jag minns inte om jag hade nötter i eller inte, men jag tror iaf att man kan skippa dem om man vill.
Fast jo jag hade nog nötter i :) Och jag använde 86%choklad.
Jag har bara bakat dem en gång för jag blev heltokig i dem och åt typ 4 st på en dag. Med grädde till x) Haha, så jag undviker dem medan jag vill gå ner i vikt ;P Jag litar inte riktigt på mig själv. Men på jul!<3

LCHF Nötbrownie
Portioner: 12 st
Tid: 10 minuter

Ingredienser
150 g minst 70% choklad
75 g smör
2 stora ägg
1dl hermesetas
50 g pekannötter (delade)

Gör så här
Börja med att ställa ugnen på 175 ºC. Smält sen smöret i en kastrull och låt chokladen smälta i det varma smöret. Vispa sedan ägg och hermesetas med din elvisp. Häll sedan i chokladsmöret i röran och vispa på nytt. Tillsätt nötterna och rör om. Häll sedan ut smeten i 12 formar och grädda i ugnen i ca 5 min. Servera gärna med vispad grädde.

En riktigt god brownie som med hjälp utav rätt choklad kan hålla sig till ca 5g kolhydrater!



November 24

Jag tror att jag har hamnat i någon slags svacka! Viktminskningen går dåligt efter helgen och jag har tappat lusten att springa. Jag gör det ju ändå, men det känns tungt. Det gick ganska bra med att bara äta protein igår, så jag kör på det en dag till! 
Idag blir det ägg efter träningen och sen köttfärs till middag! 
I wish you all a happy day!

Det är ju förresten exakt en månad till julafton idag! Hah! Tänka sig. 
Jag har ju sagt att "på julafton, då ska jag äta vadfan jag vill" typ. Haha :) Men jag har ångrat mig! Jag ska baka jättegoda LCHF-brownies som har typ 7g kolhydrater per kaka. Men jag känner att jag äter hellre någon extra sån, än att trycka i mig ostbågar och glass för fulla muggar :) Så, en nyttig jul! 
Jag vill verkligen att träningen ska ge nått! :)


November 23

Är olidligt trött!
Har absolut inget sug på att sticka ut och springa, men men. Nu är det bara så det är :p
Igår åt jag landgång! Inte den bästa maten (ca 14g kolhydrater) men gott var det! Någongång ibland går det bra! :) Jag gjorde på LCHF-bröd! (Nystart)
Idag blir det träna, sen kör jag på ägg och kött idag. Bara för att skynda på att få bort helgens snedsteg! ;)


November 21

Helkörd helg! Jag har haft jättekul men det har blivit två dagar med alkohol!
Så nu har jag bestämt mig för att inte dricka alkohol under tiden som jag försöker nå mitt mål på 75 kg! (Med ETT undandtag för Student Skiweek) Men nej jag känner helt klart att jag inte kommer dricka mer nu. Jag gick upp 3 kg på tre dagar! Det är förmodligen mest vätska, men ändå! Jag kommer träna bort det snabbt, men om jag inte hade drickit så hade ju den träningen inte varit bara för att jag skulle dricka. Så ett vitt halvår!
Känns skönt att jag har bestämt det nu :)
Ha en trevlig dag alla!

November 19

Huuh! Det blev bastukväll igår med vännerna och det slutade med en dusch och sen krogen :p Så det blev några glas vin och lite vodka. Idag var det sjukligt jobbigt att springa kan jag ju säga! När jag väl stannade, efter en hård ansträngning att hålla uppe tempot, smärtade ryggen! Mina lungor mådde inte så bra :p Men det gick snart över och här sitter jag nu, nöjd med mig själv! :) Jag tvivlar dock på att det blir något springande imorgon då det blir hårdrockskonsert ikväll! ;D Hardcore Superstar spelar! Blir jättebra och det blir vilodag imorrn! ;)
Nu blir det fil och nötter och kanske en LCHF-macka med skinka :)


Imorse när jag vaknade var jag riktigt sugen på detta! Med en liten skvätt kaviar på kanske!<3

Quote

Runners just do it - they run for the finish line even if
someone else has reached it first.  ~Author Unknown


2010                                                                                                  Nu
Sämre bilder, jag vet.



Nu blir det FIL (<3) med jordgubbsfunlight och hackade hasselnötter!
Hur gott som helst! Särskilt efter träning! :D
Jag hittade den här filen som innehåller 3.8g kolhydrater per 100.
I vanliga fall är det 5. Woho ;)

Rutiner

Rutiner är nyckeln!
Jag trodde aldrig att jag skulle börja springa. Ännu mindre varje dag! Men så skulle det nog inte vara heller om det inte var just varje dag som jag var ute och sprang. Jag har ganska dålig disciplin när det gäller vissa saker, och motionera är en av dem! Men om jag gör det varje dag utan undantag så gör jag det till en rutin, och jag behöver ingen disciplin för rutiner ;) (Kanske lite då - jag är kanske lite duktig) Haha :p
Detta bloggandet har jag också gjort till en rutin insåg jag idag. Jag skriver alltid en liten rad innan jag sticker ut och springer pga att jag alltid laddar mp3n en stund innan jag sticker ut så att jag är säker på att den inte slocknar :p Jag kan verkligen inte springa utan musik :S
Men i alla fall, jag blir bara mer och mer motiverad att springa. Jag går ner minst 2 hg om dagen. Minst! Och det syns en grym skillnad i spegeln bara på två veckor! :)


Min broccoligratäng
5 ägg
ca 2 dl vatten
En skvätt grädde
Broccoli
Kryddor

November 17

Jag bara fortsätter gå ner i vikt! :D Jag hoppas att det håller i sig! 
Jag har gått ner 2.9 kg på exakt en vecka! Asbra!
Idag blir det nog broccoligratäng till middag! :> Bra mat. Broccoli, ägg och vatten :p
(Jag har slut på ost :/)

Nu, ut och springa en sväng! :)

2 kg!

Nu har jag gått ner två kilo på 6 dagar! :D
Det jag har gjort är att för första gången verkligen satsat på LCHF :p
Under den tiden som jag har gått på LCHF har jag ju 'unnat' mig saker som Cola Zero och hallon & grädde och sådär. Nu har jag kört stenhårt i en vecka med att bara äta mat och lite mindre än vanligt. Jag är duktig på att gluffsa i mig. 
Och sen har jag ju varit väldigt noga med träningen. Jag är ute på väg till elljusspåret inom 20 minuter efter att jag vaknat. Är ute och springer 30 minuter varje dag (jag ska börja springa längre till helgen) och sen kör jag styrketräning hemma.
Hantlar, situps och armhävningar. Det syns en nedrans skillnad på armarna iaf! ;) Fight tight!
(Nyckelben är snyggt<3)

Mjölk!

Mums! Jag har saknat mjölk! Min bror köpte Valiomjölk häromdagen och nu såg jag att det bara är 3g kolhydrater per dl! Så nu har jag sugit i mig en dl mjölk för första gången på ett halvår! Bra dag!
Nu sitter jag och väntar på att min 'paj' ska bli klar.
Broccoli med äggstanning, kryddor och ost on top. Hoppas det blir bra! :)
Sprang lite längre idag, men jag har insett att det inte duger :p
När jag är tillbaka i stan igen så ska jag utöka min vanliga springrunda och springa några extra kilometer :)

Light

Jag fick en kommentar idag och jag fick tipset om att sluta med lightprodukter helt.

Jag hittade ett stycke som beskriver anledningen ganska bra:
När vi äter/dricker en light-produkt så känner kroppen det
söta och förbereder sig på att få motsvarande kalorimängd.
Eftersom de uteblir så kvarstår ett sug efter dessa kalorier och
vi löser ofta detta genom att äta mer. Effekten blir alltså det
motsatta mot det det var tänkt.
Lightprodukten gör att vi äter mer istället för mindre.

Och som jag har skrivit förut så vet jag om detta
och jag har lightdricka som last och försöker dricka så lite som möjligt. Och helt ärligt har jag börjat få ont i huvudet av det så nu har det naturligt blivit att jag inte dricker nått.
Men tack för tipset Jessica, det var snällt av dig att påpeka! :)


November 14.0

Ägg och majonäs till lunch idag, och någonting med köttfärs till middag! :)
Jag har inte riktigt bestämt mig än. Biffar eller köttfärssås blir det! ;)



November 14

Förbränningen har satt igång nu, det känns asbra! Om man jämför med månaderna mellan Augusti och Oktober där jag har stått still i vikt (om inte gått upp lite till och med) så känns det som att det går jättefort! :p Men Jag stod still i vikt i några dagar i helgen, men nu börjar jag klättra neråt, några hekto om dagen! :) Jag tror att det är en hälsosam takt!
Jag har räknat ut att om jag ska nå min målvikt till den 1:a Juni 2012 så ska jag gå ner 8 hg i veckan från och med nu. Det ligger ju på en realistisk skala, men.. jag oroar mig för 'plattåerna' där jag hamnar jämt och ständigt. Det kan gå någon vecka utan att det händer något. Men då får jag helt enkelt ändra metod så att jag kommer igång igen! :) Typ nolla den veckan och träna två gånger om dagen som jag gjorde när jag började träna! :)
(Nu springer jag bara en gång om dagen)

Idag är det varmt och jag sticker ut och springer nu! :)

November 13

Sticker ut och springer! Det är apkallt ute och marken är helt täckt av frost :p Idag är det molnigt också så det lär ju komma någon form av nederbörd :p Så, skyndar mig ut innan det händer nått :p
Väntar på att iPoden ska laddas. Jag laddar även gamla Bettan (mp3n) och jag vet inte vilken jag ska ta. Båda har massa bra träningsmusik och jag tror jag behöver lite omväxling! :)
Ha en jättebra dag nu, alla!


November 12



Idag dedikerar jag dagens inlägg till Annika! :)
Hon följer inte bara den här bloggen varje dag (vilket ju jag gillar ;> keep up the good reading läsare! :D) men hon började även med LCHF efter att hon läst den och har nu kört LCHF flera veckor för hälsans skull.
Jag tycker att det är beundransvärt att man ändrar sina matvanor för sin hälsas skull och inte bara för att man vill bli smal och passa in!
Jag gör det ju för hälsan också, jag har gett upp (till största del) alkohol och även rökningen. Men jag började med LCHF för att jag ville gå ner i vikt. Jag brydde mig inte, just då, så hemskt mycket om min kropp mådde bra av det eller inte.
Länge leve hälsodieten LCHF!
Länge leve Annika!

Var ute och sprang imorse också, igen! :) Jag tog det lugnt men körde lite längre. (Länge leve Lördagar!)


Ett halvt kilo om dagen! :)


Helt sjukt, men jag går ner ett halvtkilo om dagen! 
Jag skäms lite att säga det, men i och med mina ohälsosamma helger där alkohol och bakfylla har varit inblandat så har jag gått upp i vikt. Men nu väger jag lika mycket som jag gjorde innan! :D Så om en vecka kommer jag lätt väga mindre än jag någonsin gjort! :D När jag har kommit till den punkten så kommer jag börja skriva min vikt och räkna neråt! Tror jag ;) Vi får se hur tjejig jag är nu när jag inte är riktigt anonym längre och att jag vet att folk jag känner läser den här bloggen ;P
Ja ja, nu ska jag ut och springa! :) Wish me luck!
Ikväll fyller min moster år, så då blir det hands off the cake! Men jag ska äta hemgjort hamburgare när jag kommer hem sen, så jag tror det kommer gå bra! ;)


November 10

Ut på elljusspåret igen!
Jag tränar varje dag nu, det känns riktigt skönt! 
Jag sticker ut nästan direkt när jag vaknar, för mig är det lättast.
Igår var jag ut först en halvtimme på förmiddagen och sen en halvtimme på kvällen.
Men jag känner att det var lite väl, så om jag vill träna två gånger om dagen så ska jag ta cykling eller simning eller nått på eftermiddagen. Mitt knä gillade inte två springpass per dag :p

November 8.0

Lyxmat! Jag har insett att nu när jag tränar så slipper jag nollningen! :) Jag måste ju äta några kolhydrater, så jag har gått tillbaka till 20g om dagen.
Jag försöker träna två gånger om dagen och sen vara så aktiv som jag kan i övrigt.
Idag har jag ju sprungit på förmiddagen, styrketränade och sen var jag ute och cyklade kors och tvärs över hela svensta i en timme :p

Lunch (efter springturen)
Falukorv med hamburgerdressing, brieost, vitkålssallad, LCHF-macka och Fanta Zero
Middag
Karré, svampsås (på grädde och pilrot) vitkålssallad, creme fraiche-sås och Sprite Zero<3



Lite senare, om jag orkar! :)



November 8

En ny, fin dag som kommer få bra väder! :)
Nu sticker jag ut och provar en ny runda i Svensta. Jag tror att den är bättre än den jag brukar springa här!
Jag lånade ett knäskydd idag också, så jag ska prova om det fungerar. Jag har lite problem med ena knät när jag springer. Men det var lite litet tror jag, men jag lyckades klämma på mig det i alla fall haha! Men om det är bra så ska jag köpa ett eget! :)



Ursäkta den tyska reklambilden haha.

November 7.2

Tog en cykeltur på 4 kilomter idag också! :) Aktiv dag!
Så jag tyckte att jag förtjänade lite extra god middag! :)

Karré med crème fraîche-sås! :D
Kvällsfika: två LCHF-mackor och Cola Zero!<3

November 7.0

Var ut en kortare sväng idag, men jag var hemma efter 15 minuter! 
Det kändes alldeles för mesigt. Så jag bestämde mig för en till tur senare.
Så nu sticker jag ut på min vanliga 40minutersrunda! :)
Måste bränna bort helgens snedsteg! ;)

November 7

Lat helg! Ingen träning och jag drack ju såklart öl i helgen i alla fall!
Och onyttigheter på det dagen efter. Hej plus två kilo! Så nu har jag bestämt att vara nykter. Jag siktar på ett halvår - framtills jag ska vara klar och gått ner alla mina kilon. Men det kan ju bli någon enstaka gång, men jag siktar i alla fall på ett halvår.
Nu ska jag ju ut och bränna lite kolhydrater! ;) Tar en kort springrunda idag, sen blir det noll tolerans på kolhydraterna! ;)

November 4

Springrunda i regnet! :) Lyssna på Metallica och svettas - finns det någonting bättre!?
Jag tog det ganska lugnt idag så det var en ganska skön tur även om den var ovanligt jobbig :p Vissa dagar är jobbigare än andra liksom. Det är bara att bita ihop och sticka ut imorrn igen! :)
Jag hade tänkt dra ut på krogen med mina vänner idag, men det känns väldigt surt att typ en veckas träning ska förstöras i och med att det alltid blir att jag dricker öl på krogen, äter massa kolhydrater när jag kommer hem och struntar i LCHF när jag är bakis :/ Så jag tror jag stannar hemma, eller iaf är nykter! :) Jag vill slippa feströkningen också. Den försämrar prestationen dagen efter om man tränar :p Så, slut på alkohol och nikotin nu!

November 2

Har kött i ugnen och det känns bra! ;P
Idag sprang jag min 40 minutersrunda på 30 minuter! Känns bra. Jag ska springa lite längre nästa gång :) Imorrn kanske jag tar en vilodag med springningen. Jag ska gå in till stan dock, så lite motion får jag ju i alla fall :)



Run baby, run

Nu ska jag ut och springa igen :) Men jag ska ta det lite lugnare idag, kanske ta 30 minuter istället för 40. 
Sen ska jag gå in till stan (50 min promenad fram&tillbaks) Det är den vardagliga motionen som är den bästa motionen! ;)
En 30 min promenad varje dag är i alla fall tillräckligt om du äter nyttigt (det behöver inte vara LCHF) för att du ska gå ner i vikt. Det berättade min dietist som jag gick till för massa år sedan :p


Star Wars

Stack ner och sprang en runda idag! Känns asbra!
Var även ner och hängde med min vän nu i eftermiddag! :) Bra dag!

Jag kör med Star Wars som träningströja!<3
Drack en energidryck, light, nere vid vattnet! :)
Finväder!

November 1

Nu ska jag pipa iväg ner till vattnet och springa längst kanten. Det finns en jättebra stig att springa på där! :)
Jag vaknade idag med lite träningsvärk. Men jag trodde att det skulle vara värre haha. Jag tog ju i lite väl med hantlar igår. Det är mest framsidan av deltamuskeln(axelmuskeln) som känns. 
Nu ska jag bara vänta på att min iPod ska laddas klart, sen är det iväg med mig! :>
Funderar på äggröra till frukost!<3

RSS 2.0